Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räfsnäs ett hästcentrum

Annons

I de snart 20 år Ludvika ridklubb bedrivit ridskoleverksamhet vid anläggningen i Räfsnäs, har barn, ungdomar och vuxna från Smedjebacken varit ridelever och/eller utnyttjat träningstillfällen på ridklubben.

Här är alla givetvis varmt välkomna som har det gemensamma intresset för hästar och ridning, men intresset från Smedjebackens kommun att bidra ekonomiskt till verksamheten har ändå varit obefintligt.

Nu har Smedjebackens kommun plötsligt fått upp ögonen för ridsporten och planerar en miljonsatsning på stall och ridhus för lektionsverksamhet.

Det är alltid trevligt när de styrande bestämmer sig för att lägga pengar på något så sunt som ridsporten, som annars har en tendens att hamna i skuggan av andra sporter och arrangemang. Men varför inte tänka ett varv till?

I Räfsnäs finns en väl fungerande lektionsverksamhet med kvalitetsmärkning. Tävlingssidan är kanske något blygsam, men också den väl fungerande, och framförallt utvecklingsbar. Med ännu ett ridhus, en ridbana på gräs, permanent gäststall och en cafeteria skulle verksamheten kunna blomstra ordentligt.

Tänk om Ludvika och Smedjebackens kommuner kunde samarbeta om att skapa ett riktigt Hippologcentrum i regionen. Detta skulle bli ett riktigt lyft, för hästägare och ryttare i båda kommunerna.

Med större tävlings/träningsmöjligheter gynnas även andra näringar i hela bygden, såsom boende, matställen, bensinmackar och så vidare. Låt inte bymentaliteten sätta stopp för en utveckling värt namnet. Låt Ludvika/Smedjebacken få ett riktigt hästcentrum!

Ryttare med visioner

Mer läsning

Annons