Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räfsnäs blir vandrarhem

Annons

Ludvika har i dag inte ett enda vandrarhem. Det närmaste ligger i Smedjebacken. Detta vill paret Jenks ändra på, när de nu börjar driva Räfsnäs.

- Vi vill kunna erbjuda bra och billig logi i Ludvika. Så småningom kommer vi även att satsa lite på utländska turister. Framför allt från Tyskland har de tidigare haft ett starkt samarbete med Räfsnäsgården, berättar Karin Jenks.

Räfsnäs kommer huvudsakligen att drivas som ett vandrarhem, men den traditionsenliga verksamheten som bröllopsmiddagar och släktträffar finns ändå kvar.

- Räfsnäs har ju en stark tradition med fester, middagar och dagskonferenser. Det tänker vi givetvis fortsätta med, försäkrar Karin Jenks.

Paret Jenks har en mängd olika planer och projekt för Räfsnäs framtid. De vill satsa på grupper, som skolklasser och träningsläger, golfpaket i samarbete med den egna golfrestaurangen i Hagge, vanliga konferenser och aktivitetskonferenser i samarbete med Grangärde Aktivitet och Äventyr.

Eftersom boendet på Räfsnäs är av det enklare slaget påpekar Karin Jenks att det vore en överdrift att kalla sig konferenscenter. Därför blir rubriken budgetkonferens, ett alternativ för grupper som inte vill lägga ner alltför mycket pengar på en sammankomst.

- Det finns en efterfrågan på budgetkonferenser i dag, så vi ska försöka ta oss in på den marknaden.

Om knappt två veckor tar paret över Räfsnäsgården och de kommer att sätta i gång verksamheten omgående.

- Vi tar det lite lugnt i början och känner oss för, men vi har verksamhet från och med den 15 juli. I vinter ska vi göra i ordning en hemsida och satsa mer på marknadsföring. Men nu i början ligger vi lite lågt, förklarar Karin Jenks.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons