Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädslan finns alltid kvar

Annons

Det var en lördagkväll i slutet av november. Bill hade nyss börjat jobba, klockan var halv sju på kvällen, när han fick en körning till Mariagården.

- När jag kom fram stod två ynglingar och tryckte mot väggen utanför Mariagården med jackorna uppdragna upp till ögonen.

- Jag tyckte de såg lite misstänkta ut, så jag öppnade dörren lite på glänt och frågade den ena ynglingen vart de skulle åka, säger Bill Sundström.

- Helt plötsligt rycker ynglingen upp bildörren och knackar till mig med en pistol på armen, under tiden kliver den andra ynglingen in i baksätet och trycker ett vasst föremål i ryggen på mig, berättar Bill.

- Ta hit alla pengar, skrek en av rånarna.

Han trodde först att det var ett skämt och försökte skoja bort det hela, men hoten blev värre och när han fick ett slag till mot armen, då förstod han att det var på riktigt.

- Då först blev jag rädd, jag tog fram pengarna, jag hade cirka 500 kronor i bröstfickan och gav pengarna till den ena rånaren.

Sedan rånarna fått pengarna, försvann de springande från platsen.

Polisen var snabbt på plats, men trots intensiv spaning slutade spåren efter rånarna vid Mariagården.

- Det var en otäck upplevelse, spåren efter händelsen sitter fortfarande djupt i själen, säger Bill.

I dag kör Bill taxi bara under dagtid, som en direkt följd av rånöverfallet.

Bill saknar kvällskörningarna, men än så länge klarar han inte av att jobba efter mörkrets inbrott.

Efter rånöverfallet har Bill blivit mer vaksam och misstänksam, rädslan för att råka illa ut en gång till finns alltid med i bilden.

- Jag tror att ingen kan förstå hur det känns efter en sådan här upplevelse, det går aldrig att radera bort minnesbilden av rånet, säger Bill, som länge propagerat för ökad säkerhet för taxiförarna.

- Övervakningskamera är ett måste i framtiden, se det som en livförsäkring för oss utlämnade taxiförare, säger Bill Sundström.

Mer läsning

Annons