Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radiokanal test- sänder i Ludvikaområdet

Annons

- Vi testsänder för närvarande med en del uppehåll, men räknar med att komma i gång på allvar den 2 september, säger Roger Altsäter, vd för Radio & Co i Linköping. Bolaget ägs av Fria Media och Östgöta-Correspondenten och ingår i ett nätverk tillsammans med bland annat Radio Match, som sänder från många håll i landet.

Bolaget har börjat rekrytera personal till Ludvika, till att börja med reklamsäljare. Radiopratandet sker ännu så länge från Leksand.

- Vi har två killar på ett kontor däruppe, bekräftar Altsäter.

Kalle Bexelius är en av programledarna där och dessutom säljchef. Han vill ännu inte säga något om sändningsstarten i Ludvika, men lovar mer information i nästa vecka.

Kanalen i Dalarna går under namnet Dala FM och sänder nästan dygnet runt från Leksand. Det är mycket musik, men också nyhetssändningar och ett tre timmar långt morgonprogram på vardagar.

Dala FM informerar på nätet om sändningsstarten i Ludvika på 104,0 MHz. Här utlovas att man ska kunna lyssna inte i bara i Smedjebacken - Ludvika, utan även i Borlänge och Fagersta.

Det innebär i så fall i princip att man kommer att konkurrera med Borlänges Megapol och NRJ om annonsörerna.

Malin Wallin, handläggare på Radio-TV-verket, bekräftar att Radio & Co begärt dispens för att starta sina sändningar i september.

Hon förklarar att kanalen enligt överenskommelsen måste sända minst tre timmar eget material per dygn. Radio Rix har inte begärt dispens för sändningsstart-en.

- Nej, de har inte hört av sig. I nästa vecka ska vi kolla upp hur det ligger till.

Reklamradiokoncessionerna kan dras in om starten inte sker som beräknat, men det är inget som sker automatiskt.

- Bolagen har fått sitt tillstånd på vissa villkor och om de inte uppfyller dem har vi möjlighet att återkalla tillstånden.

Radio Rix har enligt Wallin krav-et att sända fyra timmar eget material per dygn. Bolaget ägs av MTG Radio, som är den största kommersiella radiooperatören i Norra Europa.

Christer Modig är programchef för Radio Rix, men varken han eller hans medarbetare Anders Svensson har kunnat nås för närmare uppgifter om Ludvikafrekvensens framtid. Inte heller Susanna Bervå, vd för MTG Radio har varit anträffbar.

I mitten av juli bekräftades dock från företaget att man fått sändningstillståndet och betalat in avgiften.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons