Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådig familj stoppade skogsbrand

Annons

Lördagens hjältar i Norr Amsberg blev onekligen Maria, Moa och Mikael Kreander som genom ett snabbt ingripande förhindrade en skogsbrand.

Det var vid middagstid på lördagen som familjen Kreander tog sig en promenad i omgivningarna runt sommarstugan. När de närmade sig Amsbergs IP kände de lukten av brandrök och upptäckte snart också att det brann i skogen strax bakom fotbolls- planen.

- Det var flera mindre eld- härdar. Hur de uppkommit vet jag inte, kanske är det några barn som lekt med eld. Det var i alla fall tur att vi kom förbi när vi gjorde, säger Maria Kreander.

Maken Mikael agerade snabbt och rusade till materialförrådet vid Amsbergs IP och hämtade vattenslangen och kunde snabbt släcka bränderna. När räddningstjänsten kom till platsen behövde man bara genomföra mindre eftersläckning.

- Det var ju verkligen tur att vattenslangen vid IP låg framme och att vattnet inte var avstängt. Vi har ju sommarstuga alldeles i närheten så man agerar ju av ren självbevarelsedrift, säger Mikael Kreander.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons