Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningschefen vänder tillbaka

Annons

Räddningschef Håkan Axelsson lämnar sin tjänst och återvänder till Värmland.

-Känslorna är blandade, säger Axelsson som nu får staten som arbetsgivare.

I december 2001 tillträdde Håkan Axelsson jobbet som räddningschef i Dala-Mitt. Nu, efter knappt två och ett halvt år, har han bestämt sig för att sluta.

-Det kommer lite för tidigt egentligen, jag skulle helst ha varit kvar några år till. Men den här chansen kom nu.

Håkan Axelsson har fått jobb som biträdande avdelningschef för en avdelning som jobbar med stöd till räddningsinsatser. Han börjar den 16 augusti. Det handlar om att främja kommunernas utveckling av räddningsinsatser och befattningen finns vid räddningsverket i Karlstad.

Han är född i Stockholm och uppväxt i Eskilstuna. Kom till Dalarna 2001 från ett jobb som räddningschef i Arvika, i Värmland. Nu återvänder han till grannlandskapet.

-Jag har jobbat 19 år i kommunal räddningstjänst. Det här blir något annat, något nytt. Visst är det ett steg i min utveckling.

Han trivs i Dalarna:

- Värmland och Dalarna är väldigt lika, så det har inte varit svårt att anpassa sig.

Trots banden till Värmland heter inte favoritlaget i ishockey Färjestad. Axelsson är tvärt om glad åt att HV71 tog hem SM-guldet i söndags. Han gillar också Moras avancemang till hockeyns finrum. Så när Mora kommer på besök till Löfbergs Lila Arena till hösten är det hos masarna som sympatierna finns.

-Men det ska du kanske inte skriva...

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons