Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddad butik öppnar

Annons

Ny föreståndare för butiken blir Joakim Åslund, 28, som i dag arbetar som kock men som nu ska driva butiken i Malungsfors tillsammans med tre deltidsanställda.

- Vi är mycket glada över att ha kunnat komma till den här lösningen även om det har varit en jobbig tid att få allt att klaffa, säger Dan Mattsson, en av initiativtagarna till att butiken ska leva vidare.

- Vi tror mycket på den nya butiken och vi vet att det finns ett massivt stöd även bland ortsbefolkningen i Malungsfors och vi har i dag fått cirka 230 medlemmar av de drygt 300 hushåll som finns i byn, säger Dan Mattsson som också noterar att man har medlemmar också runt om i Sverige bland Malungsforsbor som i dag bor på annan ort men som oftast vänder hem under semestrar och stora helger.

Naturligtvis kommer det att vara en del aktiviteter då nyöppningen sker på onsdag och man kommer också att möta en delvis ny inriktning på butiken.

- Det kommer i första hand att vara en livsmedelsbutik även om vi också kommer att ha en del andra produkter, säger Dan Mattsson som också kan avslöja att Coop tills vidare kommer att leverera varor till butiken.

Fastigheten har också förvärvats för en symbolisk summa så från och med nu är det den ekonomiska föreningen Handelshuset Boa i Malungsfors som äger fastigheten.

Det var förra hösten som det slog ner som en bomb att butiken i Malungsfors skulle stängas redan i slutet av förra året. Men efter en del stormöten drev Konsum butiken vidare fram till halvårsskiftet i år för att ge den nybildade ekonomiska föreningen i Malungsfors en möjlighet att arbeta fram hur en butik skulle drivas vidare. Och där har en styrelse arbetat i stort sett natt och dag under flera månader för att nå det resultat man nu kommit fram till. Nämligen att en butik i ny skepnad öppnad onsdagen den 2 juli.

- Det här är mycket viktigt för hela Malungsfors om vi ska kunna vidareutveckla byn. Det är ett måste att ha en butik och en skola i byn om man ska få folk att bo kvar eller flytta in, säger Dan Mattsson.

Under de första veckorna kommer den nye butiksföreståndaren Joakim Åslund att ha en mentor i Thomas Nyström från Gustavsberg som har erfarenhet av butiksarbete sedan mer än 30 år tillbaka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons