Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddad av byggjobbarna

Annons

- Döm om min förvåning när numret går till en Tony Johansson i Trosa, berättar byggjobbaren Bengt Eriksson.

Och mycket riktigt, denne Tony hade förlorat en vit katt på Romme Camping under julhelgen och stannat kvar i flera dagar i förhoppning att hitta den. Katten var tio år och hette Malcolm.

Telefonsamtalet fick honom att omgående lämna jobbet, hämta frugan och köra de 30 milen upp till Ornäs. Där delade "Bygg-Bengt" under tiden matdosan med sin nyfunne vän, och bjöd honom på gräddtårta till efterrätt.

Ett kärt återseende blev det när ägarfamiljen fyra timmar senare dyker upp på byggarbetsplatsen för att hämta hem sin förlorade Malcolm.

Då kom det också fram att han är en riktig äventyrare, med sex år som skeppskatt på en stor båt och flera tidigare besök med husbussen på Rommetavet bakom sig.

- Men Malcolm har aldrig haft en tanke på att rymma från oss tidigare utan måste ha blivit skrämd av någonting och inte vågat sig tillbaka, konstaterar den överlyckliga ägarfamiljen.

Hur han lyckats ta sig från Romme till Ornäs har ägarna svårt att förstå. Han måste ha gått i krokar, då han är rädd för bilar, men ändå måste han ha tagit sig över bron iTorsång.

När det hade gått tre veckor sedan Malcolm försvann, och Tony sett på tv hur det snöat på Rommetravet, hade han i börjat förlora hoppet att få återse honom igen.

- Men vår dotter var övertygad om att Malcolm levde och ringde efter en vecka en sierska för att få hjälp. Hon lugnade oss med att han levde och att vi skulle få ett telefonsamtal om två veckor, berättar han.

Och i går, på dagen två veckor efter att sierskan sagt sitt, kom mycket riktigt det efterlängtade samtalet.

Solskenshistorien förtäljer att Malcolm inte bara är en äventyrare utan också en överlevare. Hungrig och tovig men vid gott mod väntade han i Ornäs på att bli hämtad av sin familj.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons