Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda Svenska Skidspelen

Annons

Under Världscupen i längd 2004-2005 ståtar Falun med publiksiffror i den absoluta toppen. De tv-sändningar som producerades i Falun har rönt stor uppskattning runt om i världen. Tyska tv-bolaget ARD, som direktsände från Falun, har klassat våra arrangemang som de bästa under hela årets WC-säsong.

PR-värdet av denna marknadsföring av Falun, som arrangörsort ute i världen, är svår att övervärdera. Kort sagt Falun är en ort av världsklass, med funktionärer av högsta kvalitet, när det gäller att arrangera stora vintersportarrangemang.

Vi var i år närmare 800 kvinnor och män som på vår fritid arbetade, somliga hundratals timmar, för att detta enorma arrangemang skulle kunna genomföras.

Motivationen till engagemanget varierar. Somliga gör det för att deras idrottsklubb ska få lite ekonomisk ersättning för nedlagt arbete, somliga gör det för det personliga intressets skull. Men ett har vi gemensamt. Vi är alla stolta över att på vårt sätt bidra till att genomföra Svenska Skidspelen på ett förstklassigt sätt.

Vi är några av alla dessa funktionärer, som i vårt engagemang bildar den organisationskommitté, som helt ideellt, arbetar med att planera och genomföra Svenska Skidspelen. Det kräver stor kompetens och kunskap om de stora greppen, likaväl som alla de små detaljerna som måste klaffa, för att åstadkomma ett lyckat arrangemang.

Vi vill med detta tala om för alla, i och kring Falun, storleken och kraften av det ideella engagemang som alla dessa 800 funktionärer representerar. Utan deras stora insats skulle aldrig Svenska Skidspelen kunna genomföras med sådan succé, som i år. Sällan framförs någon större uppskattning till alla frivilliga, efter att spelen har avslutats och flaggorna har halats.

Vår bild är att Svenska Skidspelens organisation har utvecklats successivt under årens lopp och är nu väl anpassad för att utföra den uppgift, våra uppdragsgivare givit oss.

Vi är lyhörda för de förändringar som skett inom längdskidsporten. Vi var den första världscuparrangör som arrangerade dubbel jaktstart, och vi vill fortsätta vara lyhörda. Vi har i dag en lyckad mix mellan längd och snowboard som lockar gammal som ung.

Med den kompetens och det engagemang som finns i Falun för Svenska Skidspelen är vi övertygade om att vi ska fortsätta vara arrangör av riktigt stora vinterevenemang. Låt inte detta stora frivilliga intresse gå förlorat!

Om så sker kommer det att ta många, besvärliga, år för att återfå motsvarande engagemang, kunskap och kompetens.

Vi ska genomföra Svenska Skidspelen både 2006 och kommande år! Hjälp till att ge oss de ekonomiska förutsättningarna för detta!

SKIDSPELENS FUNKTIONÄRER

Mer läsning

Annons