Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räd(s)lan för EU-kritiken

Annons

Socialdemokraterna vill helst bara debattera med moderater inför valet till EU-parlamentet i juni. Det är inte så förvånande.

Man vet nämligen mycket väl att man inte har stöd hos löntagarna för sin EU-positiva politik. Man påstår att valet till EU-parlamentet är ett klassiskt val mellan höger och vänster. Det är inte sant.

Valet blir en viktig kraftmätning mellan de partier som liksom socialdemokraterna vill ge EU mer makt, och oss som vill motsatsen.

Det är dessutom ett faktum att socialdemokraterna i Bryssel inte står för vänsterpolitik. Väldigt ofta röstar parlamentarikerna från s och m tillsammans mot förslag som skulle gynna löntagarna. Ett exempel är när man tillsammans stoppade förslaget om införandet av en Tobinskatt för att minska valutaspekulationen.

Socialdemokraterna har redan rensat bort i princip alla EU-kritiker från sin egen lista. Nu försöker man dessutom slippa debattera med EU-kritiker från andra partier, för att i stället debattera med moderater som i grunden har samma positiva inställning till den framväxande superstaten som de socialdemokratiska kandidaterna.

För alla de löntagare som röstade nej till EMU, och som inte vill att EU ska ha mer makt finns det bara ett alternativ i valet i juni, det är att lägga sin röst på vänsterpartiet.

Det är en röst för ett rödare och grönare EU, det är en röst för en folkomröstning om EU:s grundlag, det är en röst mot den framväxande superstaten.

LARS HANDEGARD

Mer läsning

Annons