Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pyrrhus-seger i Malung

Annons

Svar till Hans Olov Johnsson,

den 25 maj.

Hans Olov Johnsson är ledsen och förvånad över fiskestämmans beslut om minimimått på 35 centimeter när det gäller ädelfisk. Han tycker att 30 centimeter är en fin matfisk.

Jag instämmer till fullo. Men jag är inte förvånad över beslutet. I dag är det fult att ta med sig matfisk hem. Ska man fiska ädelfisk i Malung och ta med sig fisken, blir man kallad kaggfiskare.

Nu ska man hålla på och leka med fisken och sedan lyfta på hatten och sätta tillbaka den även om den är skadad.

Jag tror att det är stor risk att fler ortsbor inte löser fiskekort. Själv har jag löst för 180 kronor detta år. Ordinarie årsmötet hade beslutat att ta bort minimimåttet. Detta hade överklagats av några personer som ansåg att beslutet var ogiltigt på grund av att några röstande inte var markägare.

Vad jag vet har aldrig tidigare några beslut fattade på ett årsmöte överklagats. Överklagan godkändes av länsstyrelsen.

Vid extrastämman fanns tre förslag; inget minimimått, styrelsens nya förslag 30 centimeter samt fjolårets 35 centimeter som minimimått.

Till extrastämman hade 35-centimetersanhängarna mobiliserat och fått påskrift av markägare.

Man vann en klar seger. Jag gratulerar, men är inte detta en Pyrrhusseger? (Dyrköpt seger. En sådan seger till och vi är förlorade)

Vid extrastämman framkom klart att ett minimimått var önskvärt. Låt oss till nästa års stämma enas om ett realistiskt minimimått. Då tror jag att de som i år inte löser kort återkommer.

Gunnar Fino Finnström

Mer läsning

Annons