Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pyramiden som ska sätta fart på idéerna

Annons

Motsvarande program kostar ungefär 40 000 kronor, det här projektet som kallas Företagsdialogen kostar företagen knappt 6 000 kronor.

Att det blir så pass billigt beror på att Företagsdialogen är ett pilotprojekt som Nutec och Region Dalarna är med och betalar. Övriga intressenter är Företagarna i Vansbro och Malung, Lärcentra och utvecklingsenheter samt Högskolan Dalarna.

Jan Friman som är projektledare berättar att någonting liknande genomförts tidigare i Karlstad. Det unika med just det här projektet är att företagarna själva kan lägga upp utbildningen med sina handledare. De kan sedan hämta in kunskaperna när det passar dem, detta kan de göra från företaget eller hemmet eller var det passar de bäst. De slipper alltså spendera tid, energi och pengar på att resa bort.

Det system som tillämpas kallas Innovationspyramiden och börjar med att återupptäcka det som företaget är bra på, nästa steg handlar om att låta sig inspireras av andra. Så får företagarna lära sig att vara uppmärksamma på att ta tillvara oväntade händelser, att utnyttja "knöliga processer", hitta nya perspektiv, vara uppmärksamma på vilka nya behov som ändrade attityder skapar, att förstå den omstrukturerade marknaden, utnyttja förändringar i åldersstrukturen samt slutligen och svårast, uppfinna någonting nytt.

Deltagande företag i projektet är Dalskidan, Sälen, EU- projektet sommari Sälen, Sälenkonferens, Peakpoints, Lima och Sälen, Sälenkontore1, Cyklon, Malung, Dalarnas paraplyfabrik, Färgbygg, Malung, Kreativ utbildning, Malung, Kompis assistans, Vansbro, Monark, Vansbro, Sepson, Vansbro, Nimatopaal, Järna, Snöå Bruk, Järna, Swede electronics, Nås.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons