Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pyjamasparty på fotbollsplan

Annons

En efter en tågar de ut på fotbollsplanen - lärarna på Knutsboskolan. Eleverna tar emot dem med blandade känslor. "Heja personalen" ropar en del. "Sexorna är bäst" skriker några andra.

För andra året i rad arrangerar Knutsboskolan en brännbollsmatch mellan lärare och elever innan sommarlovet tar vid. Eller mellan lärare och sexor för att vara exakt. Matchen är en sorts hyllning till dem, eftersom de byter skola till hösten.

-Vi har bara haft sexor i två år och det är värt att uppmärksamma, säger fritidspedagogen Lars Andersson. Tidigare var Knutsboskolan bara lågstadium.

Dagen till ära är han klädd i ett pastellfärgat silkeslinne med tillhörande shorts. Förra året fanns inga särskilda riktlinjer, då fick var och en klä ut sig som man ville, men i år är temat bland lärarna "sömn".

-Rätt passande eftersom vi känner oss ganska trötta, säger Lars Andersson och vänder sig till en hop barn som samlats kring honom.

- Godis, någon?

För att värva supportrar delar lärarna på Knutsboskolan ut karameller till alla som hurrar för dem. Kanske är det av denna anledning som lärarna har en hel hejarklack bakom sig, medan eleverna i årskurs sex ser rätt ensamma ut när de kliver ut på planen?

- Jag hejar inte på lärarna för godisets skull, hävdar 10-åriga Sofie Fagerheim bestämt. Jag tycker de är bra.

-Sexorna kommer förmodligen att vinna ändå, så lärarna behöver lite stöd.

Hennes lillebror, 8-årige Simon Fagerheim, rynkar på näsan.

-Jag tror att de flesta hejar på lärarna för att de får godis och mutor är fel, så jag håller på sexorna.

-Dessutom förlorade lärarna förra året, tillägger han.

Det ser rätt lustigt ut när de vuxna ställer sig på led för att försöka slå bollen så långt som möjligt. Någon bär ett vitt spetsnattlinne, en annan har en skär sidenpyjamas på sig och en tredje en randig morgonrock. Så finns det de som tagit ut svängarna ytterligare. Men med en teddybjörn under armen är det svårt att varva.

-Lärarna leder men bara med några ynka poäng, rapporterar Solveig Bång, förskolelärare och för stunden även domare.

- Det kommer att bli farligt när sexorna ska vara innelag. De slår så väldans långt!

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons