Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Putsning av Smebackens profil - i gränslösa Folkets hus

Annons

Framgång föder framgång hävdar näringslivschefen Lennart Silfverin som gärna lyfter fram den ultimata konferensanläggningen som Folkets hus erbjuder genom sin digitala teknik.

Många fler var visserligen kallade. Men 17 företag fanns representerade vid torsdagens företagarträff i Folkets hus.

Och det är betydligt fler än den handfull som förr om åren mer eller mindre pliktskyldigt brukade dyka upp.

Det är dock andra vindar som blåser i kommunen nu. Kanske inte alla håller med om det. Men näringslivschefen påstår det.

Han påpekar att ,det finns flera konkreta tecken i skyn som stärker den uppfattningen.

Kommunen är i dagsläget exempelvis "Månadens kommun" i Dalarna direkt. Detta ger en utmärkt möjlighet att visa upp kommunen tycker Silfverin.

Den tillfälliga utmärkelsen var också en av punkterna i torsdags. Deltagarna diskuterade hur kommunen ska profileras ännu mer.

- Vi är ju också uppmärksammade på riksplanet, i tidningen Dagens Industri har man exempelvis haft ett uppslag om kommunen.

Det var heller ingen tillfällighet att företagarträffen lokaliserades till Folkets hus. Här finns nämligen nyckeln till omvärlden och framtiden i form av den digitala tekniken.

Folkets husbasen, Rolf Eriksson, visade upp anläggningen och vad den kan användas till. Enligt vad NLT erfar gjorde förevisningen intryck.

- Tekniken ger möjligheter att hålla företagspresentationer på storbildsduk, nationella konferenser kan hållas, vilket betyder att företag kan "vara med" utan att betala för dyra hotellnotor och spar en massa tid.

Lennart Silfverin avslöjar att den digitala tekniken ska användas när kommunens näringsliv tillsammans med Företagarcentret och Barkenföretagen lanserar nyheten i epitetet "Årets företag".

- Tanken är att inte bara årets företag ska utnämnas, utan även "Årets köpman" och "Årets nykomling".

Nomineringarna är redan i gång. Tre kandidater i varje klass ska gallras fram. Lennart Silfverin och Bengt Norrlén på Företagscentret hoppas att samtliga kandidaterna ska kunna presenteras biosalongens stora duk.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons