Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puss på dig, Lucia

Annons

Det blev väldigt jämnt i omröstningen om vem som skulle bli Älvdalens Lucia 2006. Endast ett fåtal röster avgjorde vem som skulle få sätta på sig ljuskronan.

De flesta rösterna, av de 625 som lämnades in, hade kommit via post till Mora Tidnings kontor i Älvdalen. De röstande har kunnat lämna penningbidrag, som går till att underlätta livet för hemlösa barn i Riga i Lettland. Hittills har närmare 6 000 kronor flutit in.

Ännu mer pengar kommer att komma in under tiden fram till kröningen i Älvdalens kyrka, då Jonna Boberg under högtidliga former kommer att få ta emot det traditionella Luciasmycket och krönas till årets Lucia.

När Ulla-Britt Emanuelsson och Ingmari Nilsson, från Älvdalens församling, och Mora Tidning på måndagskvällen uppvaktade Jonna, var det en chockad och glatt överraskad 15-åring som öppnade dörren till huset på Näset, där hon bor.

- Det var jättekul, jag hade helt slutat att tro att det skulle kunna bli jag, sa Jonna och avslöjade i samma andetag att det var med blandade känslor hon tog emot beskedet.

- Vad besvikna de andra ska bli nu, sa hon och såg lite ledsen ut, då hon tänkte på de sex andra flickor som nu kommer att bli hennes tärnor.

Jonna Boberg är 15 år och går i klass 9A på Älvdalsskolan. Hon tycker mycket om att hålla på med kläder, men har inte en aning om vad hon ska jobba med när hon blir äldre.

Liksom så många andra flickor har hon ridit när hon var yngre, men slutade, dels på grund av att lillebror är allergisk mot häst, dels för att hon själv har fått en släng av allergi.

I stället åker hon, som så många andra flickor i den åldern, moped.

- Det är inte lika roligt att köra moped som det var i början, men det gör det lättare att ta sig till byn och till kompisar, säger hon.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons