Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puss min student!

Annons

Närmare 3 000 personer väntade på att få ta emot de sina på skolgården. Värmen i kramarna och glädjetårar på kinderna gick inte att ta miste på. Lyckan och glädjen var fullständig hos alla.

- Årets studentupplaga är den kanske finaste och lugnaste vi haft på skolan i modern tid, berömde rektor Mats Johnsson. Det var bra i fjol men den här var nog snäppet bättre.

380 avgångselever pussades och kramades som en enda stor familj. Att det var lite "bubbelvatten" med i bilden hos vissa gjorde det extra svettigt i kombination med värmen.

- Det känns verkligen härligt en dag som denna. Nu ska jag sommarjobba och i höst hoppas jag kunna börja läsa vid högskolan.

- Mitt mål är att bli barnmorska, berättade Louise Berglund från Hagge.

Cortegen genom city med 20-talet lövade och smyckade lastbilar lockade även den de stora skarorna. En del kul banderoller fanns i tåget. "Vi började som små hungriga glin och slutade som feta svin" eller "Man kan ha roligt utan alkohol men varför chansa?".

Polismännen Folke Lövgren och Therese Gustavsson gick i spetsen för orkester, skolpersonal och dagens huvudpersoner, studenterna. Något som den förstnämnde gjort i årtionden.

- Det har blivit tradition för mig att gå först i tåget, berättade Lövgren. Jag vet inte om det är 20 eller 25 gånger men nu är det slut. Pensionen väntar, avslöjade Folke Lövgren.

- En gång om året får det vara kaos i Ludvikas trafik och det är just denna dag. Det får man bjuda på, skrattade Lövgren.

Efter besöket vid "kunskapens träd" intill stadshuset löstes grupperna upp inför en oviss framtid. Den värme som rådde såväl utomhus och inombords kunde dock ingen ta ifrån de jublande studenterna en dag som denna!

Fredagen den 9 juni 2006.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons