Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pungslåendet fortsätter

Annons

Med en slogan som löd "Gärna en medalj men först en rejäl pension" gick sossarna till ATP- omröstningen 1960. Som bekant vann de omröstningen med en ynka rösts övervikt.

Det socialistiska ATP-systemet var ett faktum.

I dag är full ATP-pension inklusive folkpension (omdöpta till Garantipension) 174 744 kronor per år. Om professor Bertil Ohlins folkpartilinje hade segrat (premiereservsystemet), skulle varje svensk med full ATP i dag ha det dubbla eller omkring 350 000 kronor i pension per år.

Den socialistiska regeringens finansminister har med benäget bistånd från kommunister och miljöpartister fört över 100-tals miljarder kronor från AP-fonderna till statskassan för att täcka underskottet. Och nu är sossarnas finansminister åter på krigsstigen för att roffa åt staten ytterligare några 100-miljarder av ATP-pensionärernas pengar! Och sannolikt kommer han även denna gång att få understödspartierna med på rofferiet.

De som med eftertryck borde reagera innan det är för sent, är naturligtvis ATP-pensionärerna. Vad säger LO, TCO och andra fackliga organisationer i denna fråga? Det borde också vara deras ansvar, att protestera och göra så att det hörs!

Vad säger pensionärsorganisationerna, till exempel PRO och de andra? Socialdemokraterna talar om "rättvis" fördelning, men passar samtidigt på att pungslå pensionärerna och kallar det för rättvisa utan att skämmas. Det kommer ett valår 2006 och ni kommer att bli påminda om era löften och vad det blivit av dem i god tid före valet.

Aldrig mera sosse

Mer läsning

Annons