Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord i Svartnäs

Annons

Kanske var det lika så väl att ganska få kom under söndagen, även om gårdagens väder var en besvikelse. Vissa av knallarna hade nämligen sålt slut på sina varor under lördagens anstormning.

- Över 4 000 besökare på lördagen. Det är det bästa vi har haft någonsin, sade en förtjust Sven-Inge Danielsson, ordförande i Svartnäs intresseförening.

700 skotrar var det på isen under lördagen, och på kvällens skoterpub var det absolut fullsatt.

160 funktionärer hade fullt up, och med bara 95 boende i byn så innebär det att många utifrån ställt upp för att få allt att fungera.

- De som börjar som funktionärer tvingar vi att skriva på ett livstidskontrakt, sade Sven-Inge Danielsson och skrattade, evigt tacksam för alla frivilliga krafter.

Lite av varje fanns i stånden, allt från vargmössor till acnemedel, kryddor och godis.

- Vi har ett 30-tal knallar här, sade "Korv-Pelle" Aldenby, som själv sålde slut på sina varor första dagen.

En av försäljarna var Thomas Lndström, Hammarby, som med egen design och tillverkning av ullkläder garanterade klifri värme. Han gjorde sin första marknad i Svartnäs.

- Det har gått skapligt. Vi kommer tillbaka nästa år, lovade han.

Svärdsjöbon Åke Viklund hade packat släpkärran full i egentillverkade kubbstolar. Det är femte Svartnäsmarknaden för honom.

- Det är min hobby att göra kubbstolar, ibland kan det nästan bli lite för mycket, sade han.

Riktig vildmarkskänsla stod Sjungande Bävern och Vita Björnen för, det vill säga Sara-Lisa och Stig Lusth från Edsbyn. Iförda i sina vargpälsar sköt de invigningsskottet till marknaden. De båda kallar sig trappers och sålde värmande mössor och tofflor i skinn.

ANNA GULLBERG LUNDKVIST

Mer läsning

Annons