Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord i Rättvik

Annons

Det är en trött men glad ordförande för Rättviksdansens Folklore Festival som kan se tillbaka på en vecka som gått över förväntan:

- Det har gått väldigt bra faktiskt, det har nästan gått bättre än vi hoppats på. Bättre publikströmning än på flera år tror jag, säger Geine Edenius, och berättar att det varit en bra festivalstämning på Rättviksparken på kvällarna.

Och satsningen på att locka yngre publik har slagit väl ut. Hiphopgruppen Black Noise har uppskattats av den unga publiken. Geine Edenius förklarar att man tänker fortsätta satsa på ungdomarna nästa år:

- Vi ser ju gärna att vi får en yngre publik också. Visserligen har alla folkmusiklinjer också gjort en hel del, att det sker en föryngring, säger Geine som också tror att intresset för folkdansen och folkmusiken går i vågor.

Att man lyckats få så fina publiksiffror tror hon delvis beror på en ökad satsning på marknadsföringen.

- Vi har haft ännu mer marknadsföring i tidningar inom en radie av 30 mil, sedan har vi fått allting färdigt mycket tidigare i år, exempelvis kursprogrammen.

Dansveckan avslutas i kväll med stor final i Rättviksparken där det bjuds på flera programpunkter, bland annat Folklore show på scenen:

- Det bästa ur veckan visas upp på scenen. Det är ett par timmars program som vem som helst kan sitta och titta på. Och njuta av all färgprakt som de andra länderna förmedlar.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons