Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykiatrins personalpolitik är dålig

Annons

Jag mår dåligt över psykiatrins personalpolitik. När psykiatrins korttidsvård stängdes, övergick en del personal till att tillhöra en omställningsgrupp. De började då att arbeta på missbruksavdelning i Falun i utbildningssyfte.

Från och med 30 september upphörde arbetet i Falun och från 1 oktober tillhör personalen "Mora ungdom". Dessa personer är anställda i Mora ungdom, men de har ingen arbetsplats att gå till. Denna kompetenta personal, med mycket erfarenhet, vill ha en uppgift när de går till "arbetet", men i dagsläget ska de infinna sig på lasarettet och "arbeta" ekonomitid. Psykiatrins ledning har haft vetskap om att personalen ska komma tillbaka sedan ett halvår, och förväntar sig en klar framtida planering. Någon sådan planering finns i dag inte alls.

Detta förfarande leder till ohälsa bland personal, de känner sig värdelösa och ej behövda. Jag tycker det är så illa skött att man mår illla, att denna kompetens ej tas tillvara på ett värdigt sätt. De vet i dag inte hur länge det kommer att dröja innan deras tilltänkta arbetsplats ska öppna, utan de ska bara vänta. Hur kan detta få förekomma? Det kommer att resultera i sjukskrivningar och att landstinget mister ytterligare kompetent personal.

MEDARBETARE

Mer läsning

Annons