Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pruttkudden var pjäsens absoluta höjdpunkt

Annons

I onsdags var det premiär för Ann-Marie Axelssons och Eva Petterssons barnpjäs Akta dig för krokodilen.

Barn- och utbildningsnämndens ledamöter var inbjudna för att se föreställningen tillsammans med barn från förskolan Regnbågen och barn till dagbarnvårdare.

Ann-Marie Axelsson och Eva Pettersson jobbar som förskollärare i Hedemora och har sedan i januari spånat på en pjäs. Anledningen är att kommunens allt kärvare ekonomi medför att det blir färre tillfällen för förskolebarn att få teaterupplevelser.

Publiken får följa med i in sagoskogen. Där träffar de grodan Per som är kär i musen Lisa, Evert som är galen i majs och har en groda i fickan, och mamma mus som är nära att bli uppäten på sin väg till affären. De får även se när krokodilen äter upp fyra små apor. Men allra läskigast är nog när Eva besöker grannskogen där det vimlar av spöken, då klättrar ett och annat barn upp i knät på fröken.

Ann-Marie och Eva spelar alla roller själva och med sång och musik får de fin kontakt med barnen, som skrattar mycket och kommer med spontana kommentarer under föreställningen. Höjdpunkten är när Ann-Marie sätter sig på en pruttkudde, då kiknar barnen av skratt.

- Krokodilen var roligast, och jag var inte rädd för den, säger Frida Johansson från förskolan Regnbågen.

- De var hemskt duktiga och roliga, säger Johanna Lindsnäs, personal på Regnbågen.

Hon får medhåll av kollegan Katharina Bäckstedt:

- Kul initiativ, det är väldigt uppskattat. Vi kan inte gå på teater så ofta, det brukar bli ett par gånger om året, säger hon.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons