Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provocerande sommarfunderingar

Annons

Vädret har varit minst sagt varierande denna sommar. Ibland har regnet forsat sanslöst och okontollerat ur stuprören. Ibland har den goda värmen efter ett par timmar tvingat in också oss soldyrkare till den svala favoritfåtöljen.

Tankar och idéer av skiftande slag har då kommit och försvunnit, inte minst efter en noggrannare läsning av den dagliga tidningen. Några kanske en smula provocerande sommarfunderingar vågar jag mig på att redovisa.

Ärkebiskopen KG Hammar tror inte på bibelns underverk. Hammar tror till exempel inte att Jesus gick på vattnet. Han menar att den tidens författare tillskrev hedervärda personer enastående mystiska krafter bara som en extra och fantasifull hyllning.

I dag får till och med ärkebiskopar sitta kvar på sitt ämbete, även om de anser, att mycket i bibeln bara är nys. Men kanske KG Hammar har rätt, vem vet?

Under senare år har jag följt de flesta riksdagsdebatter i tv. I allmänhet får talarna vädra sina åsikter inför högst ett tjugutal åhörare, publiken på läktaren medräknad. Var befinner sig de övriga ledamöterna? På riksdagscaféet eller kanske i det egna företaget?

Inför snarast närvarokontroll och spola alla skolkare inför valet 2006! Någon ordning ska det väl ändå vara även i riksdagshuset, eller hur, herrar och fruar talmän?

Det känns stabilt och lugnande, när kommuner tar väl hand om de sina. I fortsättningen får kommunala politiker eller tjänstemän inte bokas in på hotell, där det finns möjlighet att hyra porrfilm. Jag har länge undrat om kursdeltagare från Hedemora och Säter har överraskats nattetid med att beskåda dessa usla och för kvinnor och män kränkande filmer.

Rum med minibarer fyllda av rysliga rusdrycker och lockande reklam med "I afton dans" borde naturligtvis också utan vidare strykas ur kommunernas hotellkataloger.

Tidigare trodde jag, att en kommun hyrde rum på hotell, som erbjöd god service och bekvämlighet till ett gott pris. Men där hade jag alldeles fel. Det som nu är angeläget är i första hand att kommunala gäster hindras från att hyra sig en porrfilm à 80 kronor.

Sexologer, som jag har avlyssnat i tjänsten, säger dock att det kan vara till glädje för par som har tappat lusten, att tillsammans ta sig en titt. Men dessa par får väl anlita något annat och mindre moraliskt hotell!

Till sist tackar jag Monica Igelberg för det trevliga meningsutbytet på denna sida. Som jag tidigare sagt skulle det vara utmärkt med ett feministparti inför nästa val. Nu är det svårt att veta vad rörelsens sympatisörer anser i olika frågor. Men du Monica har i alla fall gett en hel del besked!

Det är tid att sluta tänka och varför inte kolla läget på sta'n, som en yngre släkting ibland uttryckte saken. Visst är svensk sommar något att glädjas över!

Arne Jansson

Hedemora

Mer läsning

Annons