Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prova-på-kväll för unga musiker

Annons

Det var trångt i korridorerna en trappa ned i Västerbergslagens musikskolas regioner på torsdagskvällen.

Hela veckan har elever från årskurs två fått prova på olika instrument för att kunna välja rätt inför höstens eventuella tonutbildning.

I trean går startskottet för unga Wells, Strauss, Keith Richards, Phil Collins och andra musiktalanger. Och för den som inte har pianist, violinist, gitarrist eller trummis som förebild, finns flera tänkbara alternativ. Tvärflöjten lockade, och trots att det inte är det lättaste att få fram ljud ur instrumentet för ovana läppar, så ljöd ljuva toner stundtals genom lokalerna.

I aulan testades trumsetet intensivt under Niklas Vikersjös ledning.

Martin Nilsson provade cymbalernas styrka.

- Försök spela lite svagare, om det går, funderade Niklas.

Victor Söderberg fick raskt in marschrytmisk takt på trummorna.

- Det skulle passa bra på cirkus, till pajasen, tyckte Niklas.

Nicola Salamurovic fick spela duett med musiklärare Vikersjö, som höll sig till bongotrummorna innan han stämde in med sång i "Här kommer Pippi Långstrump".

Linnea Stenmark spelade Blinka lilla stjärna på fiol med lite hjälp av lärare Henny Andersson, medan lillasyster Linn beundrande såg på.

- Det var kul, tyckte Linnea.

Oscar Fredriksson fick råd i tvärflöjtsteknik av Lisbeth Malmsten. En och annan valde att se på och lyssna, men de allra flesta provade glatt flera instrument. Vem vet vad framtiden och Västerbergslagens dans- och musikskola får se när talangerna får blomma ut...

LENA RELTE

Mer läsning

Annons