Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protestmöte mot landstinget

Annons

Lilly Granberg, bygdens främsta kämpe för sjukvården, är mäkta upprörd över det senaste utspelet från landstingsfolket i Falun.

Om landstinget bygger ett nytt akutvårdsblock i Falun så ska Ludvika inte behöva spara genom att stänga akuten nattetid, resonerar hon.

- Det behöver över huvud taget inte byggas något nytt i Falun. Först och främst måste landstinget återställa Ludvika lasarett till vad det en gång var. Exempelvis måste det åter bli möjligt att utföra operationer i större skala i Ludvika.

Granberg kallar på onsdag den 3 november allmänheten till protestmöte i Kyrkskolans aula klockan 19.00.

- Som talare medverkar Gunnar Andersson från pensionärsföreningen SPF, moderaternas Berndt Ekström och Jari Antell från folkpartiet i Smedjebacken, berättar hon.

Lilly Granberg hoppas på en fullsatt aula och att allmänheten säger ifrån på skarpen om landstingets nya investeringsplaner.

Förhoppningen är att mötet samlar så mycket folk och blir av en sådan omfattning att protesterna får genomslag och hörs till Falun. Där ska politikerna i landstingsstyrelse och landstingsfullmäktige senare i höst ta ställning till önskemålet om nybygget i Falun.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons