Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterna som gick hem

Annons

Det planerade valssliperiet byggs längre in på industriområdet.

-Nu kan jag sova lugnt, säger en glad Bengt Morelius.

Kvarnsvedens pappersbruk planerar ett nytt valssliperi. Byggplanerna mötte motstånd från grannar som skulle få titta in i en 15 meter hög byggnad.

Men nu ändras planerna.

Bruket flyttar den tänkta byggnaden längre in på industriområdet.

-Det låter väldigt bra, säger Bengt Morelius.

Villaägarna har framfört synpunkter på det första läget, om att byggnaden blir så hög och dominerande att utsikten mot Sjöberget störs och att den påverkar marknadsvärdet på fastigheterna då närheten till industriområdet blir mer påtaglig.

Kvarnsvedens pappersbruk förklarar nu att planerna ändras, sedan man tagit del av grannarnas synpunkter och vägt in andra bedömningar. I stället uppförs valssliperiet längre in på industriområdet, på en fastighet gränsande till Sjöberget.

På fastigheten finns redan en byggnad med en "torndel" på 13,2 meter. Avståndet till villabebyggelse fördubblas också, jämfört med den tidigare platsen, till 130 meter.

Steve Johnson, stadsbyggnadskontoret, bedömer därför att planändringen får liten eller ingen påverkan på villaområdet.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons