Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterna mot bygge vid Siljansvägen kom av sig

Annons

Namnlistor för fler terasshus längs Siljansvägen har skickats till såväl kommun som Tunabyggen.

Av dessa protester märktes dock föga när ett informationsmöte angående området hölls på onsdagen.

När terasshuset längs Siljansvägen byggdes var tanken att två likadana skulle uppföras på de intilliggande tomterna. Dessa planer skrinlades dock på grund av bristande intresse för terasshuset.

Istället vill nuvarande markägaren Stora Tunabyggen där uppföra bostäder i form av två- och trevåningshus innehållande totalt ett 60-tal lägenheter. En första etapp kan påbörjas redan till hösten i kvarteret Bokhållaren.

Boende i terasshuset har dock protesterat mot dessa planer och istället krävt att ursprungsplanerna på ytterligare två stora terasshus förverkligas. Något man motiverat med att det skulle passa bättre in i områdets stadsbild.

På onsdagskvällen hade också Tunabyggen och kommunen arrangerat ett informationsmöte i ärendet. Ett möte som dock bara lockade fyra personer. Några större protester mot Tunabyggens planer framfördes heller inte.

Istället gavs arkitekten Lena Pålsson möjlighet att berätta om byggplanerna. Exteriört påminner de planerade bostäderna mycket om de stadsradhus som tidigare finns i området.

- Det handlar om ett marknära boende med mycket grönytor. Lägenheternas storlek varierar från 2 rum och kök upp till 4 rum och kök. Några av lägenheterna är tänka att ligga i helt fristående hus, berättade hon.

Från Tunabyggens sida har man också undersökt intresset för ett sådant boende.

- Totalt har vi fått in 576 svar och av dessa säger hela 495 att man vill bosätta sig där inom två år. De allra flesta betonar också att man vill ha ett marknära boende med möjlighet till en egen täppa, sa Tunabyggens vd Lars-Erik Håkansson som hoppas att en byggstart kan komma till stånd redan till hösten.

- Om allt går planenligt ska vi kunna börja bygga första etappen då och då ska lägenheterna vara inflyttningsklara hösten 2005. Några problem att få uthyrt tror jag inte att det kommer att bli, avslutade han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons