Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterna lönlösa - avtalet förlängs inte

Annons

Nära 600 människor har skrivit under protestlistorna och de 3 400 behandlingar Göran Ekman gör under ett år flyttas framför allt över på personalkooperativet Koppjerk Rehab i Samverkan.

Det är bara en del av de nedskärningar primärvården i Rättvik drabbas av när landstinget ska minska kostnaderna för primärvården i Rättvik med 3,5 miljoner kronor.

Folkpartisten Lars Wennås från Rättvik, även oppositionsråd i landstinget frågar i en interpellation till landstingsstyrelsens ordförande Alf Johansson, s, om han är beredd att ompröva beslutet att inte förlänga avtalet med sjukgymnast Göran Ekman.

Lars Wennås vill även att landstingsstyrelsens ordförande ska lova att sjukgymnasten får fortsätta.

- Att Rättvik har hög utnyttjandegrad av sjukgymnastik har säkert sina förklaringar. Befolkningssammansättningen är sådan att Rättviks kommun har bland de största andelarna äldre i sin befolkning av alla kommuner i landet. Och äldre har oftare muskel- och ledbesvär, skriver bland annat Wennås i sin interpellation.

Även den socialdemokratiska arbetarekommunen i Rättvik reagerar mot nedskärningen inom Rättviks Hälsan. I ett uttalande till landstingsstyrelsen, Driftsstyrelsen och Hälso-och sjukvårdsstyrelsen för norra och Västra Dalarna både kräver och vädjar socialdemokraterna i Rättvik att avtalet med sjukgymnasten Göran Ekman ska förlängas.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons