Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester mot indragen återvinningsstation

Annons

- Det här går vi aldrig med på, säger Göran Albinsson och menar att det inte finns någon rim och reson att först uppmana folk att källsortera, sedan göra det omöjligt för folk att bli av med de olika fraktionerna.

Återvinningsstationen i Oxberg står nu vid Bygården (gamla skolan) och Oxbergsborna vill ha den flyttad till annan plats.

- Vi har sedan en tid jobbat med planerna att flytta den några hundra meter närmare Gopshus. Det är byns mark och den upplåtes utan kostnader. Därför kommer det som en kalldusch att de hotar dra in stationen helt, säger Göran Albinsson, representant för Oxbergs IF och tillägger att han den 17 januari får träffa Christina Holback och Gösta Frost, båda i kommunens tekniska nämnd. Detta för att be dem argumentera för att Oxberg får behålla sin återvinningsstation.

Christina Holback säger till tidningen att kommunens uppfattning är att alla befintliga återvinningsstationer bör vara kvar.

- FTI har uttryckt önskemål om att dra in stationer även i Bergkarlås och Vika och vi har samma hållning då det gäller de objekten.

Det finns sammanlagt 20 återvinningsstationer i Mora kommun och det är till syvende och sist FTI som bestämmer var de ska stå och hur många det ska vara. Dock kan kommunens representanter vara rådgivande och påverka och det tänker man göra i de här aktuella fallen, berättar Christina Holback.

Det kan avslutningsvis tilläggas att Mia Steinbach vid sitt besök i Mora förklarade att inga stationer dras in utan att samråd hålls med kommunen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons