Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester i Vetlanda _ chef skyddas

Annons

Vetlanda kommuns socialchef Ola Götesson får polisskydd under helgen, med anledning av hot som framförts mot honom via mejl och telefon.

Götesson planeras dock fortsätta sitt arbete som vanligt på måndag.

Några hundra personer demonstrerade vid lunchtid utanför stadshuset i Vetlanda. De krävde att socialchefen Ola Götesson ska avgå.

"Avgå, Ola" skallade talkören upprepade gånger utanför stadshuset.

Aktionen genomfördes utan att man begärt tillstånd, men gick enligt polisen lugnt till. Likväl upplevdes demonstrationen till viss del som hotfull av kommunens anställda.

Enligt Claesson bereddes kommuninvånare med ärende i stadshuset ändå tillträde.

Vetlanda kommun har vänt sig polisen med mejl som kan innehålla olaga hot. Kommunen har fått ta emot en stor mängd kritiska mejl och telefonsamtal efter den senaste uppmärksamheten.

Enligt polisen i Jönköpings län har kommunen dock inte gjort någon formell polisanmälan om mejlen.

Samtidigt har polisen fått minst 15, 20 anmälningar om att socialtjänsten i Vetlanda kan ha begått tjänstefel i arbetet med familjen.

Länsstyrelsen i Jönköping står fast vid sin starka kritik av hur socialnämnden i Vetlanda behandlade en 10-årig flicka som tvingades bo kvar och fara illa hos sin missbrukande och psykiskt sjuka pappa.

Hon utesluter inte att skräck för flickans pappa kan ha spelat in i myndigheternas hantering av ärendet, men då det gäller socialtjänsten är hennes teori en annan.

Länsstyrelsen kritiserade nämnden i Vetlanda i höstas. Nu har den rapporten gått även till Justitieombudsmannen och till regeringskansliet.

TT

Mer läsning

Annons