Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester hjälpte inte

Annons

300 000 kronor är småpengar när förvaltningen ska spara 20 miljoner men det är svårt att hitta verksamhet att spara in på.

När vård- och omsorgsnämnden sparat och prutat så fattas det ändå 6,9 miljoner kronor för att nämnden ska klara budgeten på 330 miljoner 2004. Då har nämnden ändå sparat 13,1 miljoner i årets verksamhet.

Fackföreningarna har sagt nej till det nya sparprogram som tillkommit i år.

- Facken förstår vår ekonomiska situation men motsätter sig alla de nya sparförslagen, säger Nils Nyström, förvaltningschef som kör över de fackliga invändningarna.

För att förhandlingen ska vinna laga kraft så har nämnden nu på delegation gett arbetsutskottet rätten att fatta beslutet om sparprogrammet den 19 maj.

Utöver fackliga invändningar så har spridda protester kommit från pensionärer som drabbats av avgiftshöjningar efter fullmäktiges beslut i december.

Det som vållat mest protester är personalindragningen vid terapin i Marnäsliden.

Namnlistor med 100-talet namn har lämnats in.

- Troligtvis möts jag av ytterligare protester när vi träffar pensionärsrådet på måndag även om terapin inte är listad på dagordningen, säger Nyström.

- De som besöker terapin är förbannade. Men jag vill säga att lokalerna kommer att finnas kvar. Om frivilligorganisationer tar över är vi glada men vi orkar inte med personalkostnaderna, säger Nyström som tycker att det är en tokdebatt som förs när pensionärer misstänker att personalindragningen är ett sätt för kommuntjänstemännen som arbetar i Marnäsliden att slippa bli störda av pensionärer och handikappade.

- Vi vill ha verksamhet, jag kan lova att den grupp förståndshandikappade som går här nu är synliga. Det är Kalle och Carina, inte en anonym grupp handikappade, säger Nyström.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons