Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester från Hagagatan mot ny led till Lugnet

Annons

Förslaget till ny infart till Lugnetområdet är klart för utställning. Ett 30-tal boende på Hagagatan som skrivit under en protestlista anses inte ha med saken att göra. Kanske kan de få förbudsskyltar och fart-hinder i stället.

En farlig korsning ska bort när Lugnet får ny infart. Där Skuggarvsvägen korsar Lugnetleden och övergår i Kyrkbacksvägen har flera olyckor inträffat.

Förslaget är att den nuvarande korsningen stängs. I stället anläggs en rondell vid Lugnetleden, nedanför ishallen. Dit leds Kyrkbacksvägen genom en ny väg som går parallellt med leden, förbi Hästbergs kyrkogård.

Skuggarvsvägen ska också ledas till rondellen, den dras över den stora grusparkeringen. Vägen ska också ansluta till Lugnetvägen som går förbi badhallen, den som i dag slutar i en vändplan.

Ett 30-tal boende längs Hagagatan protesterar mot förslaget. De anser att de redan i dag har en ohållbar situation med 3-4 fordon i minuten, och eftersom Kyrkbacksvägen ansluter till Hagagatan är de rädda för att ännu mer trafik går deras väg.

Politikerna i byggnadsnämnden bedömer dock att ökningen efter den förbättrade anslutningen till Lugnetleden blir marginell. Anledningen till trafikökningen på Hagagatan är stängningen av Södra Mariegatan. Nu har trafik- och fritidsnämnden planer på att sätta upp skyltar som förbjuder tung trafik, och funderar dessutom på farthinder.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons