Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest till stöd för Tommy Limby

Annons

Fritidsbolaget vill ha bort Tommy Limby sport AB från området, för att på sikt själv ta över uthyrning och försäljning av sportartiklar. Bolaget har därför sagt upp avtalet med Tommy Limby.

Ett beslut som ägare av fritidshus i Grönklitt skarpt vänder sig emot. 293 av dem har undertecknat en skrivelse där de vädjar till Orsa Grönklitt AB:s styrelse att tänka sig noga för innan det är för sent! Det kan gå fort att rasera det som Tommy har bidragit till att bygga upp under många år.

De orden avslutar protestlistan, till vilken Jan Albinsson i Sala har tagit initiativ. Listan med alla namnen har skickats till både fritidsbolaget och kommunfullmäktige i Orsa.

"Det är oövertänkt och skamligt att säga upp Tommy Limby, som med sin längdskidkunskap och sitt namn sedan slutet av 70-talet starkt bidragit till Grönklitts utveckling och popularitet", heter det i skrivelsen, som fortsätter:

"Ingen kan som Tommy hålla den service som alla längdåkare önskar här i Grönklitt. Tommys affär är mycket välsorterad och personalen kan ge den skid- och vallaservice som krävs för att göra längdskidåkningen rolig."

Tommy Limby blir närmast generad när han får höra vilket stöd han har hos de regelbundna besökarna av Grönklitt.

- Jag har ju fått höra mycket positivt ända sedan det här bråket blev känt i en vidare krets. Men jag kunde inte drömma om det här stora stödet.

Fritidshusägarna passar samtidigt, som de ger Tommy Limby sitt sitt oreserverade stöd, på att påtala brister i anläggningen.

Service och standard i restaurang och butik har blivit sämre sedan Orsa Grönklitt AB tog över driften inför den här vintern. Uppkörningen av längdspår har minskats till ett minimum. Som praktexempel nämner de tiden från första snön i november och en månad framåt, då spår var obefintliga, butiken tom på varor och restaurangen knappt öppen.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons