Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest stoppar Lugnetbolaget

Annons

Samtidigt behandlas frågan om en ny innebandyhall i den kommunala kvarnen.

- Det är ju inte bra att bolagsbildningen blivit försenad. Det finns ett starkt utvecklingstryck på Lugnet och det var meningen att det nya bolaget skulle göra sådana här strategiska beslut. Men vi har ju valt ledamöter och försöker hålla dem informerade, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag.

Han och kommunens jurister tror dock inte att överklagandet kommer att vinna gehör. I början av september kommer målet upp i länsrätten.

En privatperson har alltså överklagat beslutet. Han anser att det innebär otillåtet stöd för enskild näringsidkare.

Det påståendet avvisar kommunen, som ska fortsätta att äga alla fastigheter och ha sista ordet vid nybyggen. Att kommunens inflytande i bolaget skulle gå förlorat avvisas också, eftersom kommunen har majoritet. Inte heller ska det vara något hot mot insynen i kommunala affärer, i förslaget till bolagsordning står det att offentlighetsprincipen ska gälla även för bolagets handlingar.

Det var hösten 2002 som kommunen gjorde upp en plan för utvecklingen av Lugnet. Enligt den ska Lugnet utvecklas till ett nationellt idrottscentrum för både bredd- och elitidrott.

För att det skulle bli verklighet sökte man en partner och efter upphandling föll valet på Skanska Sverige AB.

I maj beslutade fullmäktige att kommunen ska äga 51 procent av bolaget, resten av aktierna är Skanskas.

I framtidsvisionerna för Lugnet som ett nationellt idrottscentrum ingår bland annat äventyrsbad, flera hoppbackar, en utbyggd stugby, en bergbana, en evenemangshall och en snowboardanläggning.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons