Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot nedläggning av Gärde

Annons

Det är synd om en så bra fungerande verksamhet ska läggas ner, där personalen verkligen engagerar sig i barnen med bland annat gymnastik och verksamhet ute i naturen.

Det enda som kostar kommunen är personal och lokal. Allt annat betalas av föräldrar till självkostnadspris.

Barnen får leka av sig med andra barn i samma ålder, föräldrarna får en stunds avlastning och möjlighet att prata med andra, få tips och råd, muntras upp om och när man känner sig trött. Det känns alltid roligt att gå dit och känna gemenskap med andra.

Den betyder otroligt mycket för nyinflyttade, då den ökar möjligheten att få kontakt med andra barn och föräldrar. För inflyttade från andra länder innebär det också en chans att lära känna svenska traditioner.

När dagisbarn får ett syskon kan föräldrar välja att behålla platsen i stället för att ta hem barnet, för att de ska få träffa andra barn i samma ålder. Finns det då dagisplatser så det räcker? Det blir ju ingen besparing för kommunen, om det måste bli fler dagisplatser.

Hur kan en förskola, som har flest antal besökare läggas ned? Får Villgott verkligen ta emot så många familjer med barn, om de skulle komma från Gärde? Hur blir det med brandrisk, ljudnivå med mera?

Hoppas att förnuftet vinner och Gärde får vara kvar!

DANIEL OCH THERESE, EMILIA OCH JONATHAN, BERG I KLENSHYTTAN

Mer läsning

Annons