Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Prostitutionspolitik" enligt Sundén (c)

Annons

Svar till Torsten Sundén, den 13 januari:

Då jag var ordförande i styrelsen för Mora folkhögskola, hade jag hårda duster med Torsten Sundén om landstingets roll som huvudman för folkhögskolor. Nu har jag orsak att analysera hans insändare den om att s, v och mp behöll ledningen av landstinget genom uppgörelse med Ken Swedenborg.

Han spelar finurlig och balanserar på gränsen till vad som är förnedrande omdömen genom att låta läsaren avgöra vem som är "fnask, hallick eller torsk". Därpå kommer det som jag antar han anser ska vara ett humoristiskt debattinlägg.

Eftersom åtal för muta eller bestickning inte lyckades, menar han att ärendet bör prövas enligt sexköpslagen som han döpt om till "prostitutionslagen". Det verkar medvetet för att passa in i hans märkliga tankegång.

Denna sjuka humor fungerar inte. Sundén fick inte det han önskat. Nämligen att få Alf Johansson fälld för muta och Ken Swedenborg för mottagande av bestickning. Med bara lite av sunt förnuft bör man inse att detta var ett självklart beslut av åklagaren.

Det är givetvis en bräcklig majoritet, som man kan ha synpunkter på. Men Sundén glömmer naturligtvis att högeralliansen genom Alf Johansson fick en invit om blocköverskridande landstingsledning. Den avvisades och folkpartiets Lars Wennås lämnade sina uppdrag. Han såg något längre än till närmsta hörn som nu börjar likna en skamvrå. Vem som står där överlåter jag åt läsaren att avgöra. Ni gavs chans att förhindra vad Sundén kallar "prostitutionspolitik", så skyll er själva!

OSKAR ANDERSSON (S), FRI DEBATTÖR

Mer läsning

Annons