Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Propp-lösningen

Annons

- Får vi bara tillräckligt med pengar ska vi kunna bygga bort hela Salaproppen.

Det säger projektledaren Kjell Andersson från Vägverket.

Det handlar om cirka 18 kilometer ny så kallad 2+1-väg med vajerräcke. Ett projekt som beräknas kosta 320 miljoner kronor.

När det gäller Broddbo-Västeråsvägen är Vägverket i princip klar med handlingen.

- När det gäller den andra delen, från Västeråsvägen ut till Enköpingsvägen, håller vi på att ta fram en arbetsplan. Men det skulle förvåna mig mycket om vi inte skulle vara klar till 2006, säger Kjell Andersson.

Då är det bara pengar som saknas.

- Det enda jag vet är att man flyttat fram Salaproppen i planerna. Men hur mycket pengar som vi får 2006 vet vi inte än. Jag hoppas förstås på att vi kan börja för fullt 2006.

Det skulle i så fall vara på tiden.

- Redan på 1960-talet började man diskutera detta. För ett tiotal år sedan var bygget högaktuellt. Men när det blev dags för bygge var pengarna slut, säger Andersson.

- Att Salaproppen flyttades fram är bingo för länet. Annars hade bygget riskerat hamna i en omrevidering av planerna, och då kunnat halka ner ännu mer. Här har politikerna från länet gjort ett bra jobb, säger Kent Söderlund, vid Region Dalarna.

Vägverket i Västmanland har också planer på att bygga om vägen mellan Sala och Enköping. I första hand från Sala mot Kumla.

- Men den delen ingår inte i det här projektet, säger Andersson.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons