Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Propaganda för långfärdsskridsko

Annons

Kommer ni ihåg hur vädret var förra veckan? På tisdagskvällen blåste det halv storm och regnet piskade i backen.

- Trots det höll vi tummarna och gav klartecken för att Postskrinnet skulle köras enligt planerna. Väderprognosen visade ju att det skulle bli kallare mot slutet av veckan, säger Bengt Lindevall.

Ett 70-tal postanställda från hela landet, flest från Göteborg, infann sig för att åka tio eller 25 kilometer på en 2,5-kilometersslinga.

- Vi har testat isen och den är perfekt, sa Orsapostisarna Hans Berg och Carina Lindström före start.

- Enda problemet är att det finns lite rester kvar från nyårsraketerna vid målplatsen. Där kan det bli tvär-stopp, om man har otur, men det verkar som om arrangörerna har lyckats skrapa bort det mesta skräpet.

Postskrinnet är ingen tävling, utan ett motionsarrangemang, och vid starten avlöpte allt lugnt och fint. De som tog täten och ledde skrinnarna runt Saxviken var Moraåkaren Göran Engström och Rebecka Persson, Borlänge.

Årets Postskrinnet var det första någonsin. På plats för att se hur det hela avlöpte var Bengt Lindevall, ordförande i Postens idrottsförbund. Ett förbund som har cirka 21 000 medlemmar.

- Vi har ett stort utbud av aktiviteter både sommar och vinter. Ändå har det förts fram önskemål om att satsa på något helt nytt. Det är så det här premiärskrinnet växt fram. Nu har vi uppmanat deltagarna att höra av sig till förbundet med synpunkter om arrangemanget och sedan tas beslut om en eventuell fortsättning. Svaret är nästan givet vad deltagarna vill ha för besked efter en sådan här perfekt dag, säger Bengt Lindevall.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons