Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektkonsert med estetisk gästartist

Annons

Poetisk jazzpop och något funkinfluerat.

The Halcyon Days, bandet som uppstått på estetiska programmet, Rättviks gymnasium gjorde sin första spelning på Bosses pianobar med speciell gästartist, Thomas Hellström, och sin mycket udda spelspark.

The Halcyon Days är ett projektarbete på Internationella folkmusikprogrammet, Rättviks gymnasium, även spelningen på Bosses pianobar var ett projektarbete Anna Kers arrangerat.

Bandet består av Andreas Jansson som skrivit alla egna låtar The Halcyon Days spelade. Dessutom består bandet av My Gustafsson, sång, Kostas Roos bas och Jonatan Thimberg trummor.

Det var en imponerande samling egna låtar bandet spelade på sin första spelning. Och My Gustafssons vackra röst i en av dem, berättande låten Wintersession depression.

Konserten innehöll elva egna låtar och lite annat material, bland annat av Cardigans.

Pianobaren var fullsatt, alla extralåtar gick åt och den speciellt inbjudna gästartisten Thomas Hellström, omåttligt imponerad och beundrande inför bandet, kände sig mycket hedrad att, som han sade, få spela inomhus, hämtad från gatan där han brukar spela med sin spelspark, utrustad med gitarr, banjo, slaginstrument, med mera.

- Det är jätteroligt och jag är nervös, att få vara med i kväll är så roligt. Tänk om det funnits en sådan här skola när jag var ung. Anna Kers ville ha hela bandet Foxtrotters med men det gick inte och nu är jag här med min spelspark och jag ska spela gamla jazzlåtar, sade Thomas.

Och de fungerade lika bra denna gemytliga jazzkväll i Rättvik.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons