Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektet "Marknadsplats" ska gynna företag i gemensamma frågor

Annons

Näringslivsenheten har jobbat fram ett projekt som går under namnet "Marknadsplats Smedjebacken". Tanken är att det ska bildas någon form av organisation där en rad olika intressenter kan ansluta sig.

- Det har visat sig att många företag har behov av en gemensam organisation för att hantera bland annat sponsring, säger Lennart Silfverin, näringslivschef.

Enligt honom är bakgrunden en diskussion som varit mellan företagen och som handlar om att många anser att det är svårt att gå in och sponsra enskilda personer.

- De flesta företag får ett otal förfrågningar varje år om de inte kan vara med och hjälpa till med både det ena och andra, säger Silfverin.

Under diskussionerna växte tankarna fram om att arrangera detta i en gemensam organisation och därmed föddes "Marknadsplats Smedjebacken".

Tanken är att det ska sättas samman en styrelse som sedan får ansvaret för att fördela de pengar som kommer in.

Redan nu är det klart att Fundia, Morgårdshammar, Norrbärke sparbank, företagarföreningen och Smedjebackens kommun finns med i organisationen.

- Det är naturligtvis öppet för alla företag och organisationer att vara med och satsa så mycket pengar som de anser lämpligt, poängterar Silfverin.

Det är i första hand ungdomar som kommer att få stöd från organisationen och det kan handla om ungdomar som satsar på idrott eller en specialutbildning.

- Vad som kan bli aktuellt för stöd är något som styrelsen får ta ställning till, säger Silfverin.

Han understryker att det inte är enskilda företag som ska lyftas fram, utan det handlar om att profilera Smedjebacken och lyfta fram orten.

Hur mycket pengar det kommer att handla om är enligt Silfverin helt avgörande av hur mycket intressenterna är villiga att satsa.

- Jag tror inte att det blir aktuellt med några jättesummor, men även några tusenlappar är ett bra tillskott för exempelvis någon som studerar.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons