Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Professionell liga jagas

Annons

Rånet inträffade vid halv ett-tiden natten till fredag.

Två maskerade och beväpnade män tog sig in i banklokalerna genom att med hjälp av kofot och slägga bryta upp en dörr på baksidan. Därefter sparkades dörren in till det rum där väktarna höll på att fylla bankomaterna med sedlar.

En av rånarna gick in i rummet och den andre stod utanför med en pistol i handen.

Väktarna hade inget annat val än att lämna ifrån sig pengarna.

Hur stor summa rånarna fick med sig är oklart, men det rör sig om en hel del. Uppgifter om "sjusiffriga belopp" har förekommit.

Samtliga poliser som fanns i närheten av Leksand, lediga, i tjänst eller påväg av sina skift, beordrades omedelbart till Leksands Sparbank.

- Trots att vi hade 14 poliser samt flera hundar snabbt på plats lyckades rånarna komma undan.

- Hundarna fick upp ett spår, men det slutade på parkeringen på Torget mittemot banken. Förmodligen hade rånarna en flyktbil placerad där, säger polisens talesman Lars-Erik Jansson.

Kvar utanför banken lämnade rånarna en mörkgrå Audi A8. Bilen visade sig vara stulen i Stockholm för en månad sen. Den ska nu undersökas av tekniker.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med folk som kan ha sett något misstänkt i Leksand under torsdagskvällen eller tidigare i veckan.

- Kanske har någon sett den grå Audin eller någon annan bil som rånarna använt. Ring polisen och berätta uppmanar Leif Nykvist.

Mer läsning

Annons