Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem med droger på VBU

Annons

- Skolhälsovården får många besök kring drogfrågor. Det har blivit ett mer liberalt synsätt på droger bland eleverna och indikationer finns på att det under helger förekommer mycket droger som hasch, amfetamin och ecstasy, säger VBU:s utbildningschef Åke Sandberg.

Utbildningschefen har nu fått styrelsens uppdrag att kontakta sociala myndigheter och polisen för att se över samarbetet kring drogproblematiken.

- Vi jobbar redan inom det lokala brottsförebyggande rådet med drogfrågorna och vår rektor Johan Rasmussen har ansvaret. Men vi ska se över detta då hälsovårdens statistik talar sitt språk.

- Nu har vi precis startat en ny termin och ännu känns det lugnt. Men snart är hösten här och det är då vi börjar uppdaga drogerna. Då blir det säkert som i fjol, gissar Sandberg.

Att stressen bland eleverna ökar ska också utbildningschefen se över även om han själv är övertygad om att en stor del av orsaken till stressen beror på övergången från grundskolan till gymnasiet.

- På gymnasiet sorteras eleverna upp i olika program. De som då är intresserade av samma saker kommer i samma grupp och har man tillhört de bättre i klassen på grundskolan så blir det betydligt tuffare på gymnasiet. På gymnasiet måste man kämpa hårt om man ska bli en av de bättre så det här är ingen enkel problematik att minska stressen, säger Åke Sandberg som konstaterar att statistiken tyder på att stressen ökat sett över åren.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons