Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem med att hitta ny kulturchef

Annons

Nuvarande kulturchefen Monica Borg kommer vid årets slut att gå i pension och därför söker nu förvaltningen hennes efterträdare.

I slutet av april hade ansökningstiden gått ut och då hade det kommit in sex ansökningar. De flesta av de sökande kom från södra delen av Sverige.

En av de sökande kallades till Smedjebacken för en intervju, men hon valde i det läget att dra tillbaka sin ansökan.

Någon av de fem övriga är inte för dagen aktuella för att kallas till en intervju.

- Vi känner inte att någon av dessa är riktigt vad vi sökt, inte för att de saknar den kompetens som krävs, men det är inte riktigt vad vi ville ha, säger Monica Borg.

Hon betonar dock att ingen av dessa i nuläget är borträknade, de finns fortfarande med i bilden.

Hon avslöjar dock att förvaltningen på egen hand tagit kontakt med ett par personer som de ska träffa för ett samtal den närmaste tiden.

- Det är ingen av de som sökt jobbet, utan snarare så att det är ett par som vi i förvaltningen anser skulle passa för jobbet, uppger Monica Borg.

Hon vill dock inte avslöja vem det handlar om, men poängterar att det inte handlar om någon som redan i nuläget jobbar inom förvaltningen.

Lyckas inte värvningen eller någon av de som sökt jobbet inte passar rakt av kommer det att bli en ny runda med annonser i augusti.

- Förhoppningsvis får vi då fler att välja på och eventuellt måste vi ändra på våra krav, säger Monica Borg.

Hon tror att det kan bli aktuellt och skälet är helt enkelt att det inte går att hitta exakt den kandidat som förvaltningen söker.

- Det verkar som det blir svårt, konstaterar Monica Borg.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons