Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO kräver slopade bankavgifter

Annons

PRO i Hedemora anser att bankens beslut att stänga filialerna i Vikmanshyttan och Husby slår hårt mot de åldringar i respektive ort som är kunder i banken.

De moderna tekniska alternativ som banken erbjuder, exempelvis internet eller bank via telefon, är för många åldringar ett otänkbart alternativ.

-Vi anser att folk som är 65 år och äldre och kunder i banken ska slippa avgift i 15 år framåt. Det finns fortfarande pensionärer med mycket låg pension, säger PRO:s ordförande Ola Selin.

Styrelsen ser 15 år som en lämplig övergångsperiod till att också mer teknikvana människor nått den aktningsvärda åldern.

PRO är med sina drygt 1 200 medlemmar Hedemoras största förening och enligt Selin är det många som funderar på att byta bank:

- Jag har fått en mängd samtal från oroliga medlemmar som undrar om de ska fortsätta vara kunder i banken. Även folk i vår styrelse funderar i de banorna, säger han.

Birgit Norström är sekreterare i PRO:s styrelse:

- Jag skulle vilja höra bankens argument för att jag ska stanna som kund.

PRO har haft ett gott samarbete med banken som ofta ställt upp som sponsor när föreningen arrangerat olika tillställningar.

- Den har ju varit folkets och småspararnas bank, men nu känner man sig kluven, säger Selin.

Den 8 september ska Södra Dalarnas Sparbank hålla ett informationsmöte i IOGT-lokalen Klippan i Husby. Den 9 september kan Vikmanshyttebor träffa bankrepresentater i Folkets hus.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons