Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Priset på marken i Grangärde kyrkby (del 2)

Annons

Att hävda ett påstått marknadspris på 150 000 kronor i stället för yrkade 50 000 kronor är verkligen inte till kyrkans och övriga andelsägares bästa - det all-enast försvårar kyrkans möjlighet att förvärva Sockenstugan.

Forskning om förhistorien till avyttringen av den samfällda marken vid Sockenstugan och Gravkapellet bör genomföras. Då kan omständigheter framkomma som ytterligare berättigar samfällighetsstyrelsens offererade pris. Uppgifter kan också framkomma som rent utav visar att kyrkosamfälligheten sedan århundraden egentligen redan äger ifrågavarande markområden!

Efter extrastämman och majoritetsbeslutet om marknadsförsäljningen till Grangärde kyrkoförsamling som togs där, har beslutet överklagats i laga tid till Fastighetsdomstolen vid Falu tingsrätt av samma minoritetsdel av skiftesdelägarna i Saxhyttan som besvärade sig över årsstämmans beslut.

Det ankommer nu på oss sockenbor att på alla sätt bistå majoriteten av medlemmar och styrelse inom Saxhyttans samfällighetsförening så att ägandet av Sockenstugan i Grangärde överförs till Grangärde kyrkoförvaltning. Om det kommer att kallas till ytterligare allmänna möten i sockenstuguärendet - kom och närvar noggrant! Ludvika kommun samt Saxhyttans samfällighetsförening jämte hembygds- och kultursammanslutningar i bygden måste ställa upp med all expertis och kunnande i slutkampen inför det så tragiskt uppkomna sockenstugu-ärendet.

Fotnot: Del 1 av denna insändare var införd i gårdagens tidning.

GRÄNGE-BO

Mer läsning

Annons