Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisade rättvikare

Annons

Roland kom i början av 1990-talet på den geniala idén att skapa en bilvecka i Rättvik. 1992 var det premiär för Classic Car Week. En mjukstart i relativt liten skala. Men med åren har bilveckan vuxit i omfång och betecknas i dag som en av landets främsta.

Nu fick Roland Pettersson ta emot diplom och jättechecken på 10 000 kronor. En hedersam utmärkelse som värmde 58-åringen från Röjeråsen.

- Roligt att även bilar intresserar.

Han tog hem priset i tuff konkurrens med Furudals Bruks Golf och Rättviks baseboll/softboll klubb.

Högtidligheterna leddes av Närviks ordförande Arne Tholén men även Rolf Christerson. Att årets företagare blev en kvartett jordbrukare från byn Stumsnäs var inte helt fel.

Anrika Bothans, som drivits av familjen Samuelsson i cirka ett halvt sekel, gjorde nyligen en mångmiljonsatsning.

Den nya ladugården och restaureringen av den gamla ska inhysa 190 mjölkkor. Att det just blev Bothans som fick priset gladde inte minst kommunalrådet Jonny Jones som har egna erfarenheter av jordbrukarlivet. Han passade på att från kommunen hedra kvartetten Bengt Samuelsson, Kristina Pershagen-Samuelsson samt Roger och Carina Johansson med en äkta Rättvikshäst.

- Det är roligt att dela ut priset till er, sa Jones, samtidigt som han hyllade företaget för deras inte minst högkaratiga insatser att hålla landskapet öppet.

För Bothansfolket väntar en tuff tid. Det framkom att jordbrukaryrket inte precis är som att skära guld. Kristina Pershagen- Samuelsson menade att deras framtid mer eller mindre hänger på EU:s framtida jordbrukspolitik.

Det är bara att hålla tummarna så att storjordbruket i Stumsnäs lever vidare i åtminstone 50 år till.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons