Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisad motorungdom

Annons

Det var första gången som det delades ut stipendier ur denna fond. Fonden tillkom i mitten av 1990-talet då Allan Levin och Fredrik Hallesson omkom i en husbilsolycka i Höljes.

De ungdomar som har möjlighet att få ett stipendium ur fonden ska vara motorintresserade och under 18 år. De ska ha gjort framstående insatser för motorsporten i Lima Motorsällskap eller i Malungs Motorklubb. Det delades ut pris till en ungdom från Lima och en från Malung.

De två som fick stipendiet var Martin Ingvarsson från Malungs Motorklubb och Ulf Lif från Lima Motorsällskap. Den förstnämnde för sina insatser i skoter och den andre för sina insatser i folkrace. De fick ta emot en gåva, liksom ett diplom och blommor som överlämnades av Ulla Hallesson, Ann-Mari Lewin och Ewa Andersson.

Efter utdelandet höll Malungs Motorklubb sitt årsmöte och vid detta nyvaldes Lennart Larsson till ordförande efter Mats "Tias" Fredriksson som avsagt sig omval. Vidare valdes Roland Persson, Harry Aarnseth, Kjell Nordström och Karl-Erik Hallgren som ledamöter.

I samband med årsmötet beslutade man också att det ska bildas en skotersektion och att man till nästa vinter även ska ordna en skotertävling i Malung. Någon sådan har inte arrangerats sedan 1999 då Malungs Motorklubb hade SM. Det finns i dag ett tjugotal som tävlar på skoter i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons