Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisad för skolarbete

Annons

Rotarypresidenterna Katarina Ernlund, Alf Tangnäs, Catharina Andersson och Torsten Löfgren från Faluns fyra Rotaryklubbar överlämnade trädet.

- Det här är femte gången som vi delar ut träd till en förtjänt lärare. Det är så roligt att få meddela något positivt till skolan. Att fira något som är bra är viktigt. Det leder till ytterligare positivitet, säger Catharina Andersson.

Motiveringen till utdelandet av Rotaryträdet är ett utdrag ur rektors, Berit Brinks, motivering inför nomineringen.

- Vi fyra Rotarypresidenter har valt att framhålla följande, fortsätter Catharina Andersson.

"Att Inga-Lill Lundvik har en mycket god förmåga att utnyttja sina kunskaper för de arbetsuppgifter som finns i hennes dagliga arbete. Att hon har mycket god samarbetsförmåga, kan lyssna, och därutöver framföra sin egna åsikter smidigt. Att hon lätt överbryggar motsättningar utan att göra avkall på sakligheten och arbetar på ett sätt som ger flickor och pojkar lika villkor för inlärning och samvaro. Inga-Lills ledarskap har tillika präglats av ett medryckande och uppslagsrikt sätt. Hon har alltid en öppen och saklig inställning till problem inom skolan och är mån om konstruktivt samarbete. Dessutom är hon en duktig pedagog och lärare som inte tvekat att ta åt sig uppgifter utöver det som normalt krävts i den dagliga tjänsten".

Inga-Lills tredjeklassare på Södra skolan sjöng en gratulationsvisa om träd och blader och överlämnade tillsammans med läraren Benke Fransson en teckning av ett träd. Ett träd som var tänkt att sättas upp i skolsalen.

På gräsmattan står Rotaryträdet, ett konstäppelträd, som gjorde barnen förundrade. En del planerade redan att palla äpplen.

- Jag är mycket hedrad. Det är roligt att få så här fin uppmärksamhet, säger Inga-Lill Lundvik och ser sig om i den uppvaktande skaran.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons