Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Prio 1-bilen måste finnas kvar"

Annons

- Flera industritomter i Vansbro är ett absolut måste om vi ska kunna få hit fler företag. Det finns visserligen tomter i Järna, men det blir för avsides, anser Bo Sköllermark, moderaternas förstanamn i Vansbro.

Fler företag inom tjänstesektorn, IT och högteknologin skulle mycket väl då kunna söka sig till bygden. För grogrunden är annars mycket god i Vansbro enligt moderaterna.

- Vi har en lokal Gnosjö-anda som är guld värd. Det finns många driftiga personer här i bygden och det är en bra grund att bygga på.

Järnvägens bevarande och fortsatt satsning på bredband är också väsentliga faktorer för att Industrivansbro ska kunna frodas.

- Västerdalsbanan behövs och måste bibehållas. Utan järnvägen får flera företag det svårt att verka härifrån Vansbro. Och utvecklingen av bredband är nödvändig.

Kommunens ekonomi kunde vara bättre och moderaterna ser ett sätt att komma till rätta med några av problemen.

- Kommunen måste drivas mer affärsmässigt och en del verksamheter kan mycket väl övergå till privat regi.

Vidare anser m att skolorganisationen i kommunen kan bantas.

- Det är möjligt att ha en smidigare organisation. Det finns en rationaliseringspotential när det gäller ansvars- och befogenhetsområden.

Det finns också åtgärder att vidta för katederfolket.

- Det är ett högkvalificerat jobb där status och löner måste förbättras. Löneläget stimulerar inte att någon väljer läraryrket. Dessutom måste arbetsmiljön förbättras.

Akutvården och äldreomsorgen är andra områden där m har synpunkter.

- Det är av största vikt att vi får behålla prio-ett-bilen. Den är en livsviktig livlina. inom äldreomsorgen är det vår skyldighete att se till att de som byggt upp vårt samhälle får en så bra ålderdom som möjligt. De ska inte behöva skickas i väg till vårdhem utanför hemorten, avslutar Bo Sköllermark.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons