Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prins Harry: Mammas död mysterium

Annons

Brittiska prins Harry tror att prinsessan Dianas död för tio år sedan förblir ett mysterium. Det säger han i en tv-intervju med honom och storebror William.

De två bröderna försöker förklara för amerikanska tv-stationen NBC:s reporter Matt Lauer hur mammans död påverkat deras liv. Tiden har gått väldigt långsamt sedan dess, säger William, 24 år, och berättar att det inte förflyter en dag utan att han tänker på henne och hennes död.

Prinsen tror inte heller att någon får veta sanningen om olyckan.

Diana avled efter en bilkrasch i hög fart i en tunnel i Paris den 31 augusti 1997. I bilen omkom också hennes pojkvän miljardarvingen Dodi Al Fayed och bilens förare. Den ende överlevande, Dianas och Al Fayeds livvakt, var också den ende av dem som tagit på sig bilbältet.

Polisen anklagade ursprungligen ett gäng efterföljande fotografer för olyckan och hävdade att de pressat bilens förare till höga hastigheter.

Men så småningom framkom det att chauffören var kraftigt alkoholpåverkad. Han miste kontrollen över bilen i infarten till tunneln och körde in i betongväggen.

Dodi Al Fayeds far Mohamed Al Fayed har framfört anklagelser om en komplott bakom olyckan, en komplott som Dianas exman kronprins Charles skulle vara inblandad i.

Lauer frågar bröderna om de fått leva det normala liv som deras mamma önskat dem.

De får också frågan om vad de skulle göra om de inte vore prinsar. William skojar om att han önskade bli polis när han var yngre. Sen tillägger han att han tycker om att flyga helikopter och att han skulle vilja arbeta åt FN eller något liknande.

När Lauer frågar Harry skjuter William snabbt in: "Han skulle nog spela dataspel och dricka öl".

Men Harry lyckas ändå svara att han skulle vilja bo i Afrika och både ha ett humanitärt uppdrag och arbeta som guide på safariturer.

Tv-intervjun sänds på måndag i NBC:s program Today och Dateline NBC.

TT

Mer läsning

Annons