Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressat SAS höjer biljettpriserna på Europaflyget

Annons

uSAS tvingas höja biljettpriserna för att förbättra den dåliga lönsamheten. Under juli höjde SAS Sverige priserna på Europalinjerna med 250 kronor. I Danmark blir höjningen närmare 400 kronor.

Lågprisflygbolagen har det senaste året tagit ett rejält grepp på den skandinaviska flygmarknaden. Allt fler bolag utmanar SAS och biljettpriserna har pressats till rekordlåga nivåer. För SAS del betyder det att lönsamheten urholkats så mycket att bolaget kommer att redovisa förlust i år. Därför byter bolaget strategi.

- Vi har under juli höjt biljettpriset på Europalinjerna med upp mot 250 kronor per tur- och returbiljett, säger SAS Sveriges informationschef Bertil Ternert.

I juni införde SAS liksom de flesta andra flygbolag dessutom en bränsleavgift på omkring 50 kronor per biljett som kompensation för de skyhöga bränslepriserna.

- Biljettpriserna har sjunkit till en nivå där få flygbolag kan skapa lönsamhet. Vår höjning kan visa marknaden att det inte kan kosta exempelvis 199 kronor för en flygbiljett, säger Susanne Dahlberg, prisansvarig för SAS Sverige.

I Norge har SAS ännu inte flaggat för några prishöjningar, men SAS Danmark kommer att höja priserna med upp till 400 kronor för en tur- och returbiljett från och med augusti. (TT)

TT

Mer läsning

Annons